KaMi PeLaJaR KaReN..zzZZZ!!!


kami bukan suke suki nak bergabung tengah-tengah hari bute lapaq cam nage ni, kami sedang prepare nak present AHAD ni ohkayy...


tengah serius ni, janji tak tipu. Tapi kami tetap maintain heyypy. 
ohkayy
sambung discussion.
tataa.


assalamualaikum~~~

kau memang....


gedik kan~~~


perlu la kan buat assignmentSss sampai ke mekdi kan...
kat area ShahAlam tu kemain banyak mekdi nye.
nak jugak shoot sampai ke mekdi KotaDamansara.
kau memang gedikS nokS~~~

ok la
aku nak sambung makan buat assingmentSss ni.
dah la esok eh, pagi nanti la ade quiz.
siap nak buat discussion pas class lak tu.
*DIE*

sekian siaran langsung dari MekDi KotaDamansara.
saye Siti Sifir melaporkan kejadian gedik hari ini.
assalamualaikum...


nyah KAU dari sini!!!

KENAPE KAU ADE WAHAI MALWARE!!!

HOW TO REMOVE THIS THING??
I REALLY DON'T KNOW.
aarrRGHHHHHH

STRESS

NeW YeaR celebrate kat...

rumah je, nak afdaL lagik kat mesjid. hahaa...

assalamualaikum wbt.

A friend is one who knows you and loves you just the same_ElbertHubbard

Hari ni aku dengan dua member baik (AyuGedik dan CikGebu) aku bersame-same memeriahkan mejlis walimahtulurus ex-housemate aku dolu mase zaman diploma kat UiTMpenang. Ni majlis bertandang die ke rumah pengantin lelaki..since rumah member aku ni kat BalikPulau (Penang ye geng) nun, memang takdan la nak mai kenuri ang kat sana. Kami mai kenuri sini ja, janji kami mai jugak kenuri ang..

Berbekalkan map kat kad jemputan kami pun gagah la pi cari jalan rumah pengantin ni ha. kalau ikut map sebijik sebijat, memang sampai kesudah la ko tak jumpe. Nasib baik bawak co-pilot (aku ler drive, supir berjaye kan) yg agak hebat bearing+GPSdalaman, kami jumpe jugak kenduri tu. Lame jugak la kami disane sebab pengantin tak sampai lagi.

Dah namenye perempuan, ape lagi aktiviti wajib yg boleh dibuat dalam nak mengisi mase lapang2 tu kan. Nak-nak, da lame pulak tak bergabung dengan depa ni. Masing-masing keluar henpon cabuk amik gambar sane sini ler...

ayu + nida a.k.a. cikGebu + aku = geng mooLat


singLe nih..hehee

memey sangat tiQah..

<3 kami <3

HAPPY WEDDING ATIQAH+HILMY



Da siap gambar+salam pengantin, kami pun blah beransur pulang. Sampai umah aku...



kau mampu..kait rambutan pakai baju gLemer + wedges tinggi gitu. 

mase ni aku da tukar uniform, tu yg takde gambar aku skali. MakMimi ngan pakYan se-family nak datang ngepek rambutan jugak petang tu. So aku sebagai bibik berjaye kena la ngepek kan skali...ade la 3plastik besar-besar macik pacik aku rembat kait tadik. Depa tu memang antu rambutan, tu kire sikit je hasil tangkapan tu. sekali hadap..ilang.


anyway..tahun baru ni, banyak azam aku (termasuk la nak setelkan azam lame yg sangkut lagi, huhuu). insyaAllah, ke arah kap-ba-ra-kap-alip-ta-nun punye lah. Geng..tolong doakan aku. 


you scratch my back..i'll scratch yours, ohkayy??






ps: SALAM MAAL HIJRAH ke-1433...

serabut rambutan??

assalamualaikum.


minggu sudah.minggu ni..minggu depan...minggu depan-depan.....sibuk weh!!
ape yg aku sibukkan sangat nih.ha, meh tengok checklist meh...

  • kelas(s)
  • presentation(s)
  • projek(s) bile ntah nak siapnye..aishh
  • ngepek (kait for malay) rambutan demand tinggi dari member keliling
  • kenduri kawen sane sini aku nak kawen gak,huhuuu
  • jadi nanny??



ps: sape nak rambutan, meh datang rumah. FOC je..

DaDaH!




it is SO ADDICTIVE!!
*angkat tangan laju-laju setuju*

BaRaCuDa

bangang.
tekanan.
makan suap ape Jepon tu.
high blood pressure...upstair terus!
ini bukan aku je yg rase.
satu Malaya kot.
naseb baek Apek hebak.
apepun...

MALAYSIA MENANG!!

penat berpeluh ngadap tv tadik.
menyumpah seranah bagai.
ok..nak mandi.

assalamualaikum.



ps: semua orang dok decLare cuti sendirik esok kat pesbuk etc, tapi aku memang sentiase cuti hari seLase. takmo jeLes k, weee~~~

menjual diri??

jual mende..kaver neves depan orang je.


semalam presentation..ye, hari AHAD aku ade kelas.
hari ni mungkin presentation lagi, ikut suke lecturer nak panggil sape.
ni belum presentation FYP lagik *serem*


da la.
nak pergi mengadap assignment(s) melambak nih.
ke...makan dulu??
ok..tataa.


assalamualaikum~~~

JAHAT mung nih...

bersiaran langsung dari dalam kelas.
lecturer kat depan tengah explain on chemical or something.
ni lah consequences nye bile wireless kat faculty hebak.
sekian kejahatan nakal saye hari ini.
ngehngehngeh~~~


assalamualaikum~~~

saye.takop.

semalam tibe-tibe blog tak bole buka.
ade MALWARE katenye.
o..saye sangat takot.
tapi proceed jugak.
and delete link yg bagi 'hadiah' tu.
kerna keinsafan.
terus tak bukak blog semalaman.
T.T


ni baru balik kelas.
ye..saye ade kelas seharian hari ini.
hari SABTU.
terase sedikit kekuatan.
lalu membuka blog dgn sedikit ketar.


YEAY...DAH TAKDE WARNING-WARNING DA!!!
~~~alhamdulillah
ok...mau pigi mandi.
ade sedikit mashem.
tata.
assalamualaikum.

MiGRaiN!!

ye
sakit pale

kenape?

semalam ade tikus masuk bilik.
bukan sekor.
tapi DUA.
DUA EKOR!
ni aku googLe..tak koser eh aku nak pegang snap2 gamba gaye gini. 

sudahnye aku semalaman buat operasi.
terbalik punggah barang dalam bilik bagai.
ambik spray nyamuk tu tala kat area yg aku nampak die main cak Cak ngn aku.
kalah orang fogging nyamuk aedes tu weh
dalam 11+pm sekor melompat keluar.
sukses?

BELOM.

aku punggah gegar segala rak lemari dalam bilik.
dalam 2+am aku penat da.
biar pintu bilik nganga senganganye.
sambil layan cabut bulu ketiak movie, sambil jeling2 kat lantai bilik.
lepas abes satu movie, aku tak puas hati.
aku punggah lagi barang yg sepah2 aku terbalik2 tadi.
sekali...

santeeek je die meLompat kat tangan aku.
shit!
tapi bagus.
due2 ekor da blah dari bilik aku.
tapi trauma nye pasal.
aku tak boleh nak tangkap mate.
dok terbayang-bayang makhluk due ekor tadik.
doubLe shit!

around 5+am aku terhanyut kot.
6.30am da bangun.
pale pusing cam disco ball, aku siap2.
hari ni aku SUPIR.
anta MaMA pegi hospital for her regular check-up.

sampai rumah around 1+pm.
makan laksam-mama-buat-memang-ohsem.
tukar baju+gosok gigi.
TIDO.
7.30pm tadi aku baru bangun.
OHSEM!

ok.
nak sambung buat assignment.
tapi layan boLa dulu, hohoho
later alligator, eh..later geng.
assalamualaikum wbt.

huJan mengiRingiKu...

tajuk nak feeLing je kan *sengaL*

assalamualaikum~~~

pLan punye baik la.
dari raye haJi tu hari.
nak berkonvoi 3 kereta.
nak pi haJi mandi.
mandi mane....?
kat Pangsun nun...tau??
tatau, sudah. pi googLe sendrik.
3 4 hari sebeLum cuaca memang indah. 
dedaunan pepohon melambai indah *eh??*

namun...

pada hari kejadian.
pagi 12112011 tu alarm menjerit-jerit di sebelah pale hotak telinga.
tapi bukan alarm yg dicapai dek tangan.
seLimut yg tebal ditarik laju-laju.
ditambah dgn bunyi rintik hujan diluar.
memang lazat berkrim sambung tido sambil berbungkus bak popia.
chop2...

aku: EH? HUJAN??????

jap..jap...
sambung tido 5minit lagik.
*selepas 15minit*

aku: EH? HUJAN LEBAT??? 
aku: CAMNE NAK PEGI MANDI SUNGAI NIH????

sambung lagi tido 5minit.

mama: YANEE!!! PUKUL BERAPE DAH NI!! BANGUN SIAP-SIAP NAK PEGI NIH!!!!!!!

suara MaMa bak guruh membelah langit *ini serius der*
aku terus melompat tarik tuala laju-laju pi masuk bilik air.
*selesai ape yg patut. takkan sume nak story kot*
aku pegi ke dapor.
MaMa da siap packing semua.
tinggal mentekedarah sarapan je.
nasi himpit kuah kacang daging masak hitam da ready untuk santapan.
makan sambil tunggu dian anak beranak sampai.
depa mai...
angkat barang masuk keta.
siap...vroom!!

sampai Bangi.
nak konvoi dgn makMimi se-family.
pakYan kate nak join kensel last minit lak.
2 kereta meredah hujan menuju Bt.9 Cheras.

dian: eh, hujan ni camne nak mandi? air cantik ke karang??
aku: alaa...manatau keliling ujan, tapi area kite nak mandi kang rilek je kering *muke kompiden jawap*
dian: aah kan *meng'iye'kn cakap aku, LoL*

sampainye didestinasi...
keta banyak tersusun dibahu jalan.
kami laju-laju park keta.
masing-masing gigih angkat barang/makanan.
bayar parking+pondok=rm22 *sial mahal*
seberang sungai lalu titi gantung.
aku sempat lompat-lompat.
mama sempat sumpah seranah *ampun mak*
sampai pondok pilihan...
setting barang elok-elok.
kite makan dulu~~~  *eh??*

makMimi: nak makan lauk ape ngn nasi lemak ni??

aku rambang perut mate.
sambal tumis kentang
sambal tumis biase
sambal tumis kering ikan bilis petai
tumis kacang panjang
telur mate kobau
telur dadar
kacang goreng
ikan bilis goreng
keropok goreng
*aik, bukan tadi dah sarap nasi himpit bagai ke??*
diet ke laut lagi hari ini.

setel makan reramai.
air sungai memanggil-manggil.
tapi greimis lagi...
*lantak kau la labu*

slow-slow masuk dalam air.
weehuuuu!!!!
*brrr...sejukkkkk*



ps: aktiviti makan seperti dalam gamba berlangsung 2 3round gak la *ngeh ngeh ngeh*

parkinson



jap tadi kan ade  cerita  yg aku kene tulis tangan assignment aku kan..
taraaa~~~~~


hasil kerja tengan parkinson-da-lame-tak-pegang-pen, hence the bad drawing and the very bad plus senget hand writing. santek kan~~~ *ptuih laju-laju*

k..nak siap-siap pigi skola. ini hari kelas sampai seploh malam *nanges kuat-kuat*.

tataa.assalamualaikum~~~

jari jari ku lenguh semua kerna bekerja sehari hari~~~

penyedutan dari lirik lagu Aishah zaman dahulu kala...


assalamualaikum

aku ingat da zaman teknologi yg serba canggih ni, buat assignment semua dihujung jari. meaning...semua pakai komputer netbook ipad dan sebagainye kerana senang la kerja kopipes berlaku hehee. sekali...

"sila buat assignment awak ni hand-written. saye taknak pakai word ye." 

semua orang was like, literally..semua orang, "biar betul encik??". he just smiled and said, "saye nak make sure semua orang buat kerja sendiri, takde kopipes dari kawan2". *bummer*

oleh karena itu..dari start midterm break minggu lepas sampai la hari ni nak submit assignment ni, tak siap-siap lagi. gile bhai..selame ni laju je type sambil edit kopipes. ini...pegang pen 5minit da lupe ketar da, let alone nak tulis ayat panjang-panjang sampai 2 3pages. 

DIE!

ok..nak sambung balik menulis sambil parkinson ni. aih..banyak pulak ayat die aku nak kena salin ni. huhuhuhuuuuuuu~~~~


ps: doraemon..tolong!!

me fruit kids~~~











aren't they adorable

how they'd grown so fast and such a handful bunch *pengsan*
but, really geng
they just simply

awww~~~


i love hate you guys
^_^


ps: went to Pangsun today for a picnic with family (mama, me, dian's and cikMimi's) despite of the rain.hehee...i'll post about it later (kot??).

ngeri?!

assalamualaikum~~~

sila jangan terkejut dengan apa yg anda bakal saksikan sebentar lagi.

*sila pasang musik latar yg serem-serem sambil scroll ke bawah*

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-




-





-







-











gambar ini tiada kene mengene dgn potoshop. sekian


aku dah berenti pakai barang Clinique macam aku story dulu
aku kan student lagi, sob sob
mane la mampu
duit loan pun da kering da ni, wuwuwuu
aku pakai cleanser Palmer's
ngan cream Angah aku suruh pakai
cream tu aku taktau pe brand, tapi die macam temulawak la
dekat 3bulan jugak aku da pakai cream ni
jerawat memang dah takde
tinggal parut2 je
dark circle memang kurang
kakak aku kate aku nampak cerah sikit
aku rase itam je, huhuu
satu lagik, aku punye kulit pesen mudah terbakar
sunburn la kate omputeh
and sekarang aku da tak gune sunblock dah
da jimat banyak disitu
keluar rumah pun just pakai cream, tepek bedak baby, jalan.


saje aku letak gambo ni
buat testimoni kenangan aku jugak karang

"lihat mukaku, licin gitew. auuwww"
bwuekk!!!

ye. muke aku memang takde market
jadi la asal cukup sifat
alhamdulillah~~~

tataa


ps: sape2 rase nak terai cream tu..bole order kat i ye. hehee

HUJAN PELANGI


'borrowed' it from http://mustardqueen.blogspot.com . and oh..she got great tips which i can really follow since you can still indulge in foodS and u geng know how i LOVE eating hehee on 'kuruskan badan' since I do need it, especially for the stamak area opkos. huhuuu... 

kami mampu..kau hado??

assalamualaikum wbt
hari Isnin ade pasar malam yg ohsem. tapi pasal isnin lepas adalah 2 raye aJi, so mostly peniaga-peniaga masih lagi berjimba beraya dikampung halaman masing-masing. keadaan pasar malam tu agak lah pathetic setakat 10+ peniaga je yg ade. aku da la lame tak pekena taufufa-pasar-malam-isnin (memang lemak berkrim i tell u), sadly macik tu beraya sakan tak jual lak. nasib baek gerai jagung-rebus-peberet-mama ade. 

o..o...lagi satu yg best. telinga keling a.k.a. peneram kat pasar ni memang wallah. singgit sembilan ketul.dapat gak la lepas gian tak dapat taufufa tadik.

 tapi yg aku nak story sebenarnye lain. since my sister the one yg duduk Johor tu da nk gerak balik da. tapi nak soping kat pasar malam dulu pasal nak beli makanan-makanan ohsem tadi la. aku selaku macik merangkap nanny mestilah mengikuti rombongan cikKiah ke pasar kan. sekali adik aku pon nak join jugak. dengan laki die pon nak ikut jugak, layan~~~

walaupun keadaan pasar malam hari tu agak depressing, tapi oleh kerana kekecohan yg dibawa oleh kami adek beradik ni, the pasar became less sucky *perasan nak mamp*. not to mention, kami sempat ber'camwhore'. lol sangat~~~

sebelum pergi harusla menggedik kan

adik aku sekeluarga..korang tengok, mia pon malas nk layan mummy+daddy die

abgK+cikWan+a bit of my kakak

haa...abgK+a bit of cikWan+kakEija

aMni dok tekun la tunggu jagung cup die siap, suruh pusing nk amik gambar pun tak pedulik da.


ps: we do need to this more often guys...i heart you guys!!

PowerPuffGirls?!



we cursed..
we fought..
we talked..
we care..
we pranked..
we love..


each other.



sila abaikan makhluk 2ketul yg terselit kt belakang tu.




we are sisters 
*hugS*

WordlessWednesday


haa~~~~~

terBAEK!!!

assalamualaikum~~~

after eating like oinkOink, again (sorry UncleGedek,hehee), playing with nieces and nephews like there's no tomorrow (but it is cuz aMni+cikWan already balik Johor,wuwuwuu), going to 'pasar malam' along with my sisters and their kids+husband (it was super fun), cleaning cursing and tidying the house (super penat,huhuu), pengsan nap a bit, awake, then...mak aih, super long intro why-not-told-EVERYTHING-la-kan...what else to do, go online la geng.

so here's the story...

after read and stalked people's posts on facebook, open this blog and start clicking at my blogger list, saw UncleGedek already posted his daily ohsem-ness (btw uncle, your doodle is 'comel' hehee). he mentioned about CikCempaka (a.k.a. CC), so i pay a visit to her blog. it is super cute and super cool.

she's so inspiring me to doodle *gedik* so here's mine...

;P


my first attempt..boleh la~~~

ha geng, apa lagik. kelik-kelik la sini...http://doodleliciouss.blogspot.com

KARNIVOR?!

assalamualaikum wbt


menu hari ini : 
                         nasi himpit
                         laksa
                         kuah kacang
                         daging masak hitam
                         lodeh
                         daging dendeng (makMimi bawak dari Bangi)
                         sambel goreng (makasih lagik makMimi)


aktiviti(s)       :
9++am = nasi himpit + kuah kacang + daging masak hitam + ayam goreng
10++am = laksa (aku ganti laksanye dengan bihun. kenape, aku punye pasal la suke)
1++pm = nasi himpit +kuah kacang + ayam goreng
3++pm = nasi himpit + daging dendeng + sambel goreng
5++pm = nasi himpit + kuah kacang + daging masak hitam (tinggal 2keping je, wuwuwuu)
sekarang = terpakse puase malam ni padan muke aku




mama ade masak lodeh, tapi aku takde mood lak nak layan sayur-sayuran hari ni. hehee...
o..buat pertama kalinye adik-beradik mama berkumpul, kat rumah kami. kami adek beradik pun sume raye sini jugak. meriah sangat raye haji kali ni..sebab sebelum ni, bukan kate nak kumpul, raye pun tak sangat. memang meriah bingit aku pun stok nak ngamuk je ngn bebudak ni yg masing2 hiper kuase lapan sebab segale sepupu(s) anak buah(s) pacik(s) macik(s) bergabung!! 


ps: aku tetap ayam-terian walaupun daging nampaknye menguasai carta perut aku ini hari. sekian.

aLLahuaKBar!!



SeLaMaT HaRi RaYa aiDiLaDHa
seMua!!!


meh datang rumah aku meh
ade nasi himpit
ade daging masak hitam wallah
ade kuah kacang mabeles
ade laksa ohsem
ade aku
??


(^_^)V



assalamualaikum wbt~~~